Не кожен городник може виростити хороший урожай часнику. Голова зазвичай невелика. Щоб цього уникнути, досвідчені садівники радять використовувати кілька життєвих прийомів.
Щоб часник вийшов великим, не варто упускати момент підрізання стрілок. Інакше всі накопичені корисні мікроелементи в голові підуть в стрілку, а точніше, в ковпачок з кісточкою.
Важливий момент: стрілки потрібно обрізати, а не виривати. Якщо витягнути, волога і хвороботворні мікроорганізми можуть потрапити в стебло, що призведе до розвитку патогенної флори. Стрілка вирізається гострими ножицями над верхньою частиною. Порізані рани можуть підсохнути і затягнутися.
Однак не всі стрілки видаляються. Деяким треба залишитися – вони знаменять початок жнив. Коли коробка на стрілці відкриється – пора збирати фрукти. Крім того, для того, щоб головка часнику стала більшою, у другій половині червня вам потрібно буде згребти землю лопатою – це допоможе створити більш плоску, більшу головку.