У бoяx за Бахмут заruнyв 40-річний вoїн із Ірландії

Без категорії

Громадянин Ірландії був добровольцем і мав бойовий досвід у Сирії, де воював проти “Ісламської держави”.

У боях проти російських окупантів поблизу міста Бахмута загинув громадянин Ірландії Фінбар Кафферкі, який був військовим добровольцем з попереднім бойовим досвідом у Сирії, де він допомагав курдським ополченцям у їхній битві проти ІДІЛ.

Про це повідомляє Independent з посиланням на заяву рідних загиблого воїна.

“Сім’ї Фінбара Кефферкі стало відомо, що він був убитий поблизу міста Бахмут на сході України. На даний момент вони чекають додаткової інформації від української влади та просять поважати їхнє приватне життя”, – йдеться в повідомленні.

Повідомлення про смерть 40-річного добровольця підтвердив його батько Том, який відмовився уточнювати обставини смерті свого сина чи надавати будь-які додаткові коментарі.

“Ми сумуємо… Це особиста справа. Я не хочу більше нічого говорити”, – сказав він.

На острові Ахілл, звідки родом Фінбар Кефферкі, його знайомі говорили про відданість загиблого гуманітарним та екологічним справам.

“Я знаю, що приблизно вісім років тому він працював на кордоні між Грецією та Македонією, допомагаючи мігрантам, які спускалися з шлюпок. Було трохи дивно, коли ми дізналися з газетних повідомлень, що він воював у Сирії. Тут ніхто, окрім, можливо, його родини, не знав, що він в Україні”, – говорив один із земляків загиблого.

Міністерство закордонних справ Ірландії підтвердило, що надає консульську допомогу родині пана Кефферкі.